Videovalmennus

Oletko miettinyt miten saada opetusta kotitallille, kun etäisyydet ovat pitkiä, kelit arvaamattomia tai hevosen kuljettaminen hankalaa? Videovalmennus voisi olla loistava tapa oppia uutta ja harjoitella hevoselle tutussa ympäristössä juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Videovalmennustapoja on kaksi:

a. Otat videolle asioita, joita haluat kanssani käydä läpi. Ne voivat liittyä maastakäsin tekemiseen, ratsastamiseen tai oikeastaan mihin vaan ennalta yhdessä sovittuun aiheeseen.
Minä katson videot etukäteen ja tämän jälkeen käytämme oppituokioajan keskustellen, huomioita tehden ja jatkoharjoittelua suunnitellen. Sopii esimerkiksi aloitukseen ja tutustumiseen hyvin. Tässä pääset valitsemaan mitä minulle lähetät ja voit tehdä uusinta ottoja loputtomasti, sekä tehdä hevosesi kanssa juuri silloin kun teille sopii ja keskustelu aika voidaan valita vapaammin.
Tarvitset vain sopivan kännykän ja mahdollisuuden ladata video jälkikäteen johonkin nettipalveluun. Parhaimmat ovat sellaisia, jotka eivät pakkaa videota kovin huonolaatuiseksi, eli FaceBook ja YouTube eivät ole ykkösvaihtoehtoni, mutta nekin sopivat.
Parhaan tuloksen saat, jos sinulla on joku kuvaamassa, mutta olen katsonut myös videoita, joissa kamera on koko ajan samassa asennossa ja paikassa – tällä tavoin työskentelyalue jää aika pieneksi.

b. Saat oppituokiosi reaaliaikaisesti eli sinä teet ja minä katson nettiyhdeyden välityksellä samaan aikaan ja pidän puhuen tuntia, en vain pääse näyttämään tai fyysisesti auttamaan.
Tähän tarvitsemme kaikille (sinulle, hevosellesi/tallille, minulle) sopivan ajan ja hyvän nettiyhdeyden siellä missä olet hevosesi kanssa.
Uudehkot kännykkäkamerat sopivat tähän ihan hyvin. Lisäksi tarvitset jotain, millä kuulet minut hyvin (korvanappi, kaiuttimet) – tähän voin antaa vinkkejä kun sovimme ajasta.
Parhaan tuloksen saat, jos sinulla on joku kuvaamassa, mutta olen katsonut myös videoita, joissa kamera on koko ajan samassa asennossa ja paikassa – tällä tavoin työskentelyalue jää aika pieneksi.

Kysy rohkeasti lisää!
Itse pidän tästä nykyteknologian tuomasta mahdollisuudesta paljon. Saan useammin apua opettajiltani näin, koska he asuvat ulkomailla ja käyvät täällä Suomessa valitettavan harvoin.

Oppituokioni maksavat 50 euroa / 45min (sama fyysisesti paikalla ollessa Granåsassa tai live-videon kautta).
Videonlähetys etukäteen (lyhyistä pätkistä saa paljon keskusteltavaa, 5 minuuttia on jo riittävä, max. 10min materiaalia) maksaa 25 euroa (katson videon ja kommentoin etukäteen) + normaali oppituokio 50 euroa / 45min, jossa käymme läpi videolla olevia asioita ja esittämiäsi kysymyksiä puhelimessa tai Teams-palvelun kautta.