ART Opetusta

Maastakäsin- ja vierellä työskentely oppitunteja
Olen opiskellut perinteistä (luonnollista) hevosmiestaitoa ja perusongelmien korjaamista, hevosten luonnollista käyttäytymistä, oppimista ja elinoloja. Voin tarjota apua hevosten omistajille heidän hevosillaan tai oppitunteja hevosista ja niiden käsittelystä kiinnostuneille omilla hevosillani. Myös kurssit ja luennot mahdollisia.
Vierellä työskentely taas tarkoittaa hevosen opettamista ratsastukseen maastakäsin. Tämä ei ole naruriimu työskentelyä vaan hevosen lähellä tapahtuvaa ratsastukseen valmistavaa työskentelyä. Opetetaan apuja ja oikeaa liikkumista maasta – kuin ratsastaisit hevosta, mutta ratsastaja on maassa. Nuoret hevoset ja uudelleen koulutettavat tarvitsevat usein aikaa siihen että oppivat kulkemaan oikein ja kuuntelemaan. Vierellä työskenneltäessä hevosen annetaan oppia asiat ilman ratsastajan painoa.

Ratsastustunteja
Ihmisten omilla hevosilla tai vuokra hevosilla. Päämääränä ymmärtää hevosen fysiikaa ja ratsastuksen vaikutusta hevoseen. Tarkoitus oppia ratsastamaan niin että kokemus on miellyttävä molemmille. Hevonen joka on rento, yhteistyöhaluinen ja elämänmyönteinen on ilo ratsastajalleen ja kevyt yhteistyökumppani. Hevonen tulee opettaa kantamaan itsensä ja ratsastajansa niin että työskentely on sen terveyttäedistävää ja mieluisaa. Hevonen ei luonnostaan osaa kantaa ratsastajaa vaan tämä on sille opetettava. Oikotietä ei ole, hevoset jotka eivät osaa liikkua oikein, rikkovat itsensä helposti ja niiden elämä jää lyhyemmäksi kuin mitä se voisi olla. Joidenkin hevosten liikkeissä on erittäin vaikea istua ja tämä usein johtuu hevosen väärästä tavasta kantaa ratsastajansa. Tule tutustumaan hevosen terveyttä edistävään ja miellyttävämpään tapaan ratsastaa.

Istuntatunteja
Sen jälkeen kun hevonen on saatu kantamaan ratsastaja, on aika paneutua kannettavaan. Toki tämän voi tehdä toisessakin järjestyksessä ja usein hevonen kantaakin mielummin pehmeästi ihmistä joka osaa olla kyydissä pehmeästi. Istunta tuntini paneutuvat sinun vartaloosi, sinun kykyysi olla ratsastaja. Kaikkia ei voida laittaa samaan muottiin, kaikki eivät voi istua samalla tavalla. Jokaisen on hyvä löytää oma kehonsa ja oppia liikkumaan hevosen mukana omalla tavallaan. Tottahan pyrkimyksenä on siisti istunta, mutta jokainen saa löytää tiensä omalla tavallaan.

Hevosten koulutusta
Aika ajoin hevosen omistajat tarvitsevat apua hevosensa kanssa. Oli hankaluutesi sitten käsittelyssä, ratsastuksessa tai muussa hevosen päivittäisessä asiassa, voit kääntyä puoleeni. Perusajolleopetuskin sujuu ja ponien kanssa tulen myös hyvin juttuun. Hevosten hyvinvointi ja opetus niin, että hevonen ymmärtää mistä on kyse, ovat minulle tärkeitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s